Liv efter døden

En tunnel af lys smal (2)

Fordi man tror på livet efter døden, betyder det jo ikke, at man ikke tror på livet før døden. Der er åbenbart nogen der tror, at fordi man tror på reinkarnation, så er man ligeglad med det nuværende liv. Så tager du bare en ommer. Det er en meget fejlagtig tankegang og forståelse.
Jeg tror på livet efter døden, men jeg tror i høj grad også på livet før døden. At vi lever, i det nu vi har. Og dette nu, som er det smukkeste sted, at være, og lige der hvor alting sker.

Og jeg tror på, at vi udvikler os gennem livene – at sjælen indgår i en cyklus, som alt muligt andet levende i universet.
Bare se på naturen og årstidernes skiften: forårets såning, spiring og vækst: sommerens overflod og fulde flor; efterårets høst og tilbagetrækning; vinterens visne og dø. Og så forårets genkomst og det hele starter forfra.
Eller vandets cyklus: flydende form: fordampning til luftig form; fortætning til regn og dermed flydende form igen. En smuk metafor for sjælen, som er inkarneret i en krop (den faste form); sjælen forlader kroppen og stiger op i luftig form/kun sjæl; for at inkarneres i en ny krop igen på et senere tidspunkt.

Den store betydning hvert liv har, hvor vi henter nye erkendelser og f.eks. måske opnår empati gennem smerte og tab. Lærer om livets forgængelighed gennem at miste.
Gennem forskelligartede liv lærer vi ,at forstå hvad der er vigtigt, og hvad der er mindre vigtigt.
Vi er alle sammen på vej. Vi kender ikke det endelige mål, men vi taler om at blive oplyste. Målet er ikke særlig vigtigt her og nu, det handler mere om hvad vi gør på vejen der til.
Og på vejen skal vi leve og elske og lytte og lære og hjælpe og nyde og forstå og fejle og rejse os og udtrykke os og skabe noget og modtage og give. Blive et med helheden. Og forstå hvordan vi er forbundne.
Vi skal ikke måle os imod hinanden, men holde næsen i eget spor og leve det dyrebare liv fuldt ud.

Vi ved bl.a. fra nærdødsoplevelser, at når vi dør. er det en overgang til noget andet. Beskrevet på mange forskellige måder, af mange forskellige mennesker fra forskellige kulturer, trosretninger og samfundslag. Flere ting går igen fra de mange fortællinger:

1. En overvældende følelse af fred og velvære uden smerter
2. Fornemmelsen af at befinde dig uden for din egen fysiske krop
3. At svæve gennem mørke, nogle gange beskrevet som en tunnel
4. At blive bevidst om et gyldent lys
5. At møde og måske kommunikere med et ”væsen af lys”, herunder kære der er gået forud
6. At se for sig en hurtig række billeder for dit liv
7. At opleve en anden verden af stor skønhed

Nogen oplever ingenting eller måske ikke så rare oplevelser.
Det kan sagtens have noget med overbevisning at gøre. Det vi forventer, det får vi. Det kender vi fra livet, med selvopfyldende profetier. Det vi tror på, det skaber vi.
Du skal tro på det du føler er rigtigt. Så mit ærinde er ikke, at overbevise dig om noget andet, end det du tror, men blot fortælle hvad jeg tror på.
Fra at det tidligere blev afvist som vrøvl og overtro, er der nu flere og flere respekterede læger og andre med videnskabelig baggrund, der interesserer sig for dette. Og det er jo vidunderligt.

Når folk kommer tilbage fra sådan en oplevelse, har nogen svært ved, at tilpasse sig det gamle liv. Det sker meget ofte, at de lægger deres liv fuldstændig om.
Så er det jeg får lyst til at spørge, lever du det liv du ønsker?

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!